Kuinka hyödyntää videosisältö sosiaalisessa mediassa?

Kokosimme yhteen viisi vinkkiä, joiden lisäksi yhtä monta esimerkkivideota hyvästä videosisällöstä yrityksen markkinoinnissa.

Videon ei tarvitse olla pelkkää yrityksesi mainostusta.

Se voi olla sisällöltään enemmänkin tunteita herättävä ja persoonallinen sisältömarkkinoinnin periaatteella toteutettu video, kuin perinteinen mainosvideo. Videossa voi olla jotain yllättävää tai se voi olla myös hyvinkin samaistuttava, jolloin katsoja löytää heti yhteyden yritykseesi. Tarinat iskevät yleisöön edelleen, joten panosta ja käytä aikaa miettiessäsi sopivaa juonenkulkua videoosi.

Tuota lisäarvoa asiakkaallesi

ja uusille mahdollisille asiakkaille tekemällä videoita, jotka sisältävät vinkkejä. Vinkit voivat olla nerokkaita ja liittyä toimialaasi tai johonkin aivan muuhun, mutta silloin tulet aivan varmasti jäämään katsojan mieleen. Vinkit voivat olla myöskin esimerkiksi tuotearvosteluja tai oman tuotteesi esittelyä. Näytä katsojille, miksi he tarvitsevat juuri sinun palveluasi tai tuotettasi elämässään. Voit myös vastata videoillasi asiakkaiden usein esittämiin kysymyksiin ja samalla luoda brändillesi vakuuttavampaa asiantuntijaroolia.

Videoiden tulisi olla nopeatempoisia

ja melko lyhyitä. Sosiaaliseen mediaan videoita tehdessä voisi myös olla järkevää laittaa videoihin puheen lisäksi tekstiä, sillä monet ihmiset selailevat älypuhelimillaan somea julkisilla paikoilla ilman ääniä. Tekstin ei tarvitse olla suoraa puheen tekstitystä, vaan tuoda esiin kaikki olennaisimmat asiat. Sosiaalisessa mediassa kaiken halutaan tapahtuvan nopeasti, joten jokaisen kohtauksen videolla tulisi olla melko lyhyt ja tapahtumarikas.

Videon yhteyteen olisi hyvä liittää linkit

yrityksen muihin sosiaalisen median kanaviin, jolloin kiinnostunut katsoja ja mahdollinen uusi asiakas klikkaa heti videon katsottuaan linkkiä. Facebookissa videojulkaisun tekstiosuuden ei tarvitse olla pitkä, mutta se voisi myös sisältää esimerkiksi kysymyksen ”Kiinnostuitko? Lue lisää täältä: …” tai jonkin muun kysymyksen, joka saisi katsojan sitoutumaan julkaisuun eli kommentoimaan, tykkäämään ja jakamaan sen.

Muista avainsanat myös videosisällössä!

Varsinkin YouTubessa on hyvät mahdollisuudet käyttää paljon hakusanoja ja vaikuttaa videon näkyvyyteen myöskin kirjoittamalla videon kuvausteksti avainsanoja hyödyntäen. YouTube-kanava voi olla loistava keino erottua kilpailijoista, mutta kanavan menestymiseen vaaditaan jatkuvaa ja säännöllistä videoiden lataamista. Niin Facebook kuin YouTube-videoidenkin säännöllinen julkaisu voi olla erittäin tuottoisaa, mutta myös vaativaa. Sitä varten kannattaa laatia hyvä strategia sekä sisältösuunnitelma.

Millainen video toimii parhaiten sisältömarkkinoinnissa?

Marianne Sendenali

Author Marianne Sendenali

More posts by Marianne Sendenali