Olemme saaneet joukkoomme tuoreita nuoria sisällöntuotannon kykyjä – Hayleyn ja Jensin, jotka vastaavat NoBotilla video- ja valokuvaustuotannosta.  Molemmat ovat nuoresta iästään huolimatta hyvin kokeneita kameran käyttäjiä, sillä sekä Hayleylta, että Jensiltä löytyy monipuolista kokemusta erinäisistä kuvausprojekteista erityisesti musiikkivideoiden puolelta.

Hayley Le

Hayley löytää inspiraatiota elokuvataiteesta ja erityisesti Spike Jonzen tuotannosta.

Video- ja valokuvauksesta vastaava Hayley muutti Tsekeistä Suomeen 10-vuotiaana ja kulttuurien kirjo näkyy hänen kielitaidossaan, sillä häneltä taipuu neljä eri kieltä: vietnam, englanti ja suomi sekä hieman saksaa. Vapaa-ajan Hayley viettää kavereiden kesken pop-kulttuurista nauttien. Ystäväpiiri on hyvin laaja ja vapaa-aika sekoittuu työhön herkästi, sillä Hayley tekee paljon erinäisiä freelance-keikkoja ja tapahtumakuvauksia.

”Kokeilin kuvaamista ja rakastuin mahdollisuuteen ikuistaa aikaa. Harrastuksesta kehittyi lopulta työ, enkä ole katunut hetkeäkään.” – Hayley Le

Valokuvaus vei mukanaan ja Hayley on erityisesti keskittynyt tapahtumakuvaukseen sekä muotokuviin urbaaneissa kaupunkiympäristöissä. NoBotilla Hayley pääsee laajentamaan repertuaariaan erityisesti elintarvikeasiakkaidemme erinäisissä tuotekuvauksissa.

Motivaatio kuvaukseen löytyy tunteesta

Hayley kuvailee valokuvausta keinoksi välittää maailmaa oman linssin läpi. Työn mielekkyys ja merkityksellisyys on tärkeää – Hayley on aina tiennyt, ettei perinteinen toimistotyö ole häntä varten.  Luovuutta ruokkii kova elokuvien kulutus ja Tumblr. Valokuvauksen lisäksi nainen suhtautuu intohimoisesti myös videokuvaamiseen ja elokuvataiteeseen. Lisäksi Hayley mainitsee harrastukseen filmikameralla kuvaamisen.

Viimeaikaiset työn ulkopuoliset projektit

Työn ohella Hayley freelancer-keikkoja monipuolisesti. Yksi viimeisimmistä projekteista oli kuvata materiaalia Planin Slushissa esiteltyä SheBoardia varten.  Hayley on myös ollut mukana useissa musiikkivideoproduktioissa, kuten esimerkiksi Graciaksen ’Toleka’  ja ’Aito G’ – musiikkivideon ohjaamisessa ja leikkaamisessa.

Tulevaisuudelta Hayley odottaa isompia projekteja ja videopuolella kehittymistä. Haaveista löytyy myös lyhytelokuvan kuvaaminen, käsikirjoittaminen sekä ohjaaminen.

Jens Zitting

Töölössä asustava luova sielumme ja oman elämänsä filosofi Jens on videokuvannut ala-asteikäisestä asti. Töölön kulmien lisäsi Jensin voi todennäköisimmin löytää skeittaamasta, Kaikukadun välittömästä läheisyydestä tai Siipiweikkojen wingsien ääreltä.

Mainittakoon, että toimistolla liikkuu huhua Jensin pitävän uhkapeleistä, vaikka yhteisistä pokeri-illoista ei toistaiseksi ole jäänyt käteen muuta kuin lempinimi Jens Betting.

Kuten monilla, kuvaaminen alkoi ensin harrastuspohjalta ja kuvausaiheina kaveriporukan kesken oli mm. BMX, skeittaus ja laskettelu. Jens kertoo kuvaushommien alkaneen ammattimaisemmin jo yläasteen loppupuolella – extremeurheilun lisäksi artistien kuvaukset ja erilaiset mainostuotannot tulivat  tutuksi ensin assistentina ja myöhemmin kuvaajan roolissa.

”Takaperinvolttia ei ole järkeä tehdä, ellei sitä kuvata.” – Jens Zitting

Haaveena suuren budjetin musiikkivideotuotannot

Musiikki ja siihen liittyvät videotuotannot ovat erityisen lähellä Jensin sydäntä. Viime kesänä miehen saattoi bongata kuvaamassa videoita Flow Festivalille. Lisäksi Jens tekee vapaa-ajallaan musiikkivideotuotantoja useille artisteille, joista osa on aloittelevia tulevaisuuden kykyjä ja osa jo hieman tunnetumpia nimiä.

Unelma videokuvauksen saralta liittyy myös musiikkivideoihin. Suuren budjetin musiikkivideot ovat taiteenlaji, jossa mies haluaa vielä olla tuomassa omaa näkemystään.

Sukella Hayleyn ja Jensin elämään linssien läpi:

@shoothayley

@jensalexander

Suvi Kinnunen

Author Suvi Kinnunen

Terävä kynä, terävä mieli. Olen nopeatempoisesta ympäristöstä ja ajattelusta syttyvä persoona, joka ei usko inspiraation odottamiseen.

More posts by Suvi Kinnunen