Come to the dark side

we have cookies pizza & wine.

Töihin meille?

  Meille tämä ei ole pelkkä työpaikka.

NoBot ottaa paljon, mutta antaa sitäkin enemmän. Kaikilta työntekijöillämme vaaditaan jatkuvaa nälkää oppia lisää. Haluamme töihin ihmisiä, jotka oma-aloitteisesti ylittävät odotukset päivästä toiseen pyytämättä.

Haluamme digitaaliseen maailmaan kasvaneita nuoria, jotka ovat valmiita näkemään vaivaa hieman enemmän, koska keskinkertainen ei riitä. Haluamme ajattelijoita, joiden mieli pulppuaa uusista ideoista jatkuvalla syötöllä, myös paineen alla ja kiireessä.

Yrityskulttuuri.

Avoimuus. Ei hierarkiaa. Halu kehittyä.

Yksittäisten taitojen tai ominaisuuksien sijaan ratkaisevinta meille on se, miten yrityskulttuuriimme sopeutuu. Työntekijöillämme ei ole esimiestä, vaan organisaatiomme on hyvin ketterä ja matalahierarkkinen. Meillä ei myöskään ole erikseen määrättyjä työaikoja, vaan työt tehdään silloin, kun töitä pitää tehdä. Tämä edellyttää työntekijöiltämme vahvaa kykyä itseohjautuvuteen, mutta mahdollistaa joustamisen myös meidän puoleltamme, kun sitä tarvitaan.

Kannustamme etätyöskentelyyn, mutta pidämme säännöllistä yhdessä tekemistä korkealla arvossa. Toimintamme perustuu avoimuuteen ja jatkuvaan tiedon jakamiseen.

Annamme työntekijöillemme paljon vapauksia, kuten mahdollisuuden tehdä päätöksiä rahankäytön, työaikojen ja oman työn suhteen. Vapauksien vastapainona on paljon vastuuta ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Vaadimme vahvoja ja avoimuuteen perustuvia vuorovaikutustaitoja, sillä firman kaikki asiat ovat kaikille avoimia työntekijöiden henkilökohtaiseen terveyteen liittyviä asioita lukuun ottamatta. Tämän lisäksi vaadimme jatkuvaa nälkää oppia ja kehittyä, sillä ymmärrys siitä, ettei koskaan ole valmis erottelee hyvän ja loistavan.

NoBotin omistavat sen työntekijät, ja jotka palkkaamme otetaan sillä ajatuksella, että jonain päivänä heillä on mahdollisuus osakkuuteen.

Lue lisää kulttuuristammeLue lisää kulttuuristamme

Parasta

työssämme?

Kysyimme työntekijöiltämme ja he vastasivat.

Parhaiten tähän osaa vastata työntekijämme, joille jokaiselle NoBot on ja tulee olemaan merkityksellinen osa elämää. Työntekijöiltä kysyttäessä sitä, mikä heille on työssään kaikista merkityksellisintä, toistuu kolme eri teemaa:

Parasta työssämme - Sosiaalisen median toimisto - NoBot

Työsuhde-edut.

 Pizza & wine. Mostly wine.

Päivämme vaihtelevat. Voi olla, että joku päivä vietät päivän asiakkaan luona testaten oluita Saksassa, kun taas joku päivä palautat räntäsateessa pulloja lähi-Lidliin. Emme houkuttele työntekijöitä ilmaisten lounaiden, salijäsenyyden tai muiden etujen turvin, sillä haluamme että meille hakee ihmisiä, jotka katsovat sen taakse.

Paras työsuhde-etu, jonka takaamme, on vastuu. Pääset päättämään asioista ja luomaan unelmiesi työpaikkaa. Tämän lisäksi saat työkavereita, jotka tulevat olemaan sinulle kuin toinen perhe. Tiedämme, että talentit valitsevat yritykset, jonne he haluavat, eikä toisin päin. Jos koet polttavaa innostusta, päätä polkusi alta ja näytä kyntesi.

Innostuitko?

Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa.

Hakemuksesi ja CV:si lisäksi haluamme, että teet tehtävän, jotta saamme maistiaisen siitä, miten ajattelet. Olemme muotoilleet kaksi erilaista polkua, jotka koostuvat asiakkaan ongelmasta ja siihen liittyvästä tehtävästä. Perinteisen hakemuksen sijaan toivomme, että ratkaiset haluamasi ongelman omia vahvuuksiasi hyödyntäen.

Paavo nuolaisee - Sosiaalisen median toimisto - NoBot

Creative track.

Oletko luova tarinankertoja ja palat innosta tuottaa sosiaalisen median sisältöjä? Jos vastasit kyllä, tämä polku on sinulle.

Luova polkuLuova polku

Strategic track.

Hallitsetko laajoja kokonaisuuksia ja sinua kiinnostaa digitaalisen maailman strategisempi puoli? Jump in!

Strateginen polkuStrateginen polku

Tutustu

ihmisiimme.

Luovia tarinankertojia, strategisia ajattelijoita, graafisia taitureita. Lisäksi repertuaaristamme löytyy mm. entinen ammattijalkapalloilija, crazy cat-lady ja tuleva poliitikko. Lue lisää ihmisistä, jotka tekevät toimistomme.

TutustuTutustu