Yrityskulttuurimme ytimessä on jatkuva oppiminen ja kehittyminen, johon pyrimme jatkuvasti esimerkiksi ottamalla projekteja, jotka vaativat uusien asioiden opettelua sekä säännöllisillä case-illoilla, joissa käydään läpi menneitä ja tulevia asiakkuuscaseja – mitä menneistä voi oppia ja sparrata tulevia varten. Vahva yrityskulttuuri on vain yksi syy miksi NoBotilla työskentely nuoressa ja energisessä joukossa on inspiroivaa.

On enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että työntekijöillämme on omien työtehtäviensä lisäksi useita erilaisia sivuprojekteja, joihin on mahdollista ammentaa töistä opittuja asioita. Hyödyt kulkevat myös toiseen suuntaan, sillä kannustamme henkilöstöämme osallistumaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisiin projekteihin, joista voi tuoda lisää osaamista asiakasprojekteihimme ja oman toimintamme kehittämiseen. Haastattelimme muutamia työntekijöitämme NoBotin ulkopuolisiin projekteihin liittyen. Katso alta minkä tyylistä sivuprojekteja työntekijät tekevät, sekä mitä niistä voi työhön ammentaa. Tällä viikolla vuorossa graafikkomme Elias sekä taloushallinnosta ja videokuvaamisesta vastaavamme Elmo.

Pelinkehittämistä opintojen ohessa

Graafinen suunnittelijamme Elias yhdistää töiden ja koulun oheen sivuprojekteja, joissa hän pääsee kehittämään graafista osaamistaan entisestään.

Kuvaile sivuprojektia omin sanoin:

Vuoden 2015 loppupuolella kämppikseni esitteli minulle idean uudesta mobiilipelistä. Pelin ajatuksena oli kerätä pisteitä poksauttelemalla samanvärisiä palloja. Oli sanomattakin selvää, että kiinnostuin välittömästi. Kummallakaan meistä ei ollut mitään kokemusta pelien tekemisestä, mutta päätimme silti lähteä kokeilemaan. Eihän se nyt niin vaikeaa voi olla?

Opiskelemme molemmat Lappeenrannan Teknillisessä Yliopistossa kolmatta vuotta. Kämppikseni opiskelee sähkötekniikkaa ja itse opiskelen kauppatieteitä. Opintojen ohella kämppikseni opetteli koodaamaan ja minulta löytyi tarvittavaa osaamista graafisesta suunnittelusta. Yhdistimme osaamisemme ja ensimmäinen peli olikin valmis jo muutamassa viikossa.

Elias Lehto - Profiilikuva - Sosiaalisen median toimisto - NoBotHuomasimme nopeasti, että pelien tekeminen on itseasiassa todella kehittävää puuhaa. Siinä pääsee käyttämään luovuutta ja kehittämään ongelmanratkaisukykyä. Lisäksi laadukkaan suunnittelutyön ja ahkeran uurastuksen jälkeen pääsee nauttimaan työn tuloksista ja kilpailemaan kavereiden kanssa. Haastavin osuus mobiilipelien tekemisessä oli konseptien suunnittelu. Keskeisintä oli pohtia mitä pelissä tehdään ja miksi? Millaista peliä ihmiset haluaisivat pelata? Sen jälkeen alamme pohtimaan, miten se voitaisiin järkevimmin toteuttaa? Hyvä peli voi olla erittäin yksinkertainen, mutta se vaatii erityisen hyvän ja omalaatuisen idean. Ehkä vielä jonain päivänä keksimme juuri täydellisen peli-idean!

Miten NoBotilla opitut asiat ovat auttaneet projektissa?

NoBotilla olen päässyt kehittämään graafista osaamistani valtavasti. Taitojeni kehittymisen myötä myös mobiilipelien visuaalisen identiteetin luominen sujui vaivattomasti. Toki kun kyseessä oli vain vapaa-ajan projekti, niin pelien grafiikat pidettiin suhteellisen simppeleinä. Kotisivutyön myötä myös koodaamisen perusasiat ovat tulleet tutuksi ja siksi myös mobiilipeliprojektin koordinointi sujui helpommin. Yhteistyötä graafikon ja ohjelmoijan kanssa helpottaa huomattavasti, jos myös graafikko hahmottaa koodauspuolen vaatimukset.

Miten olet hyödyntänyt tai aiot hyödyntää ulkopuolisista projekteista saatuja asioita NoBotilla työskennellessä?

Mobiiliapplikaatioiden suunnitteleminen on tullut peliprojektien myötä tutuksi. Tämän uuden osaamisen myötä applikaatioiden suunnittelua ja ohjelmointia voidaan tarjota myös NoBotin asiakkaille. Toki myös jatkuvasti kehittyvät graafiset taidot ovat hyödyksi tulevissa asiakasprojekteissa

Kuvaile omaa rooliasi ja vastuualueitasi projektissa.

Roolini projektissa oli ensisijaisesti pelien ulkoasun suunnittelu. Pelien konseptit kehitimme yhdessä kämppikseni kanssa. Suunnittelin pelien hahmot, taustat ja valikkojen ulkoasun. Toisessa pelissämme tutustuin myös 3D-animointiin, jotta pystyisimme luomaan liikkuvia hyökkääjiä ja puolustajia pelin jenkkifutismaailmaan.

Perustimme peleille myöhemmin myös Facebook –sivun, johon tuotin viikoittain sisältöä parhaista tuloksista ja uusimmista päivityksistä. Suunnittelin meidän pelikehittämölle myös oman logon ja visuaalisen ilmeen.

 

 

Kiinnostus politiikassa

Nobotilla taloushallinnosta ja videokuvaamisesta vastaava Elmo on monitaituri, joka vapaa-ajallaan vastaa kuntavaaliehdokkaan Matias Pajulan kampanjan viestinnästä.

Kuvaile sivuprojektia omin sanoin:Toimin kuntavaaliehdokas Matias Pajulan viestintäpäällikkönä. Vastuualeitani ovat esimerkiksi kampanjamateriaalien tekeminen (flaijerit, roll-upit, mainokset, nettisivut.) ja autan ehdokasta ottamaan sosiaalisen mediasta kaiken mahdollisen hyödyn irti kampanjan aikana.

Miten NoBotilla opitut asiat ovat auttaneet projektissa: 

NoBotilla olen oppinut muun muassa käyttämään Facebookin erinäisiä mainontatyökaluja, sekä olen kehittynyt valo- ja videokuvaamisessa. Erityisesti nämä taidot ovat olleet todella hyödyllisiä kampanjan tekemisen aikana. On ollut mukava saada vinkkejä ja apua esimerkiksi kotisivujen rakentamiseen kokeneimmilta kollegoilta.

Miten olet hyödyntänyt tai aiot hyödyntää ulkopuolisista projekteista saatuja asioita NoBotilla työskennellessä?

Tekemällä oppii ja tämän projektin myötä olen päässyt tekemään todella paljon eri asioita. Esimerkiksi mitä enemmän kuvaa, sitä paremmaksi kuvaajaksi kehittyy. Olen myös joutunut opettelemaan asioita, joita en ennen kampanjaa osannut tehdä. Töissä tällaiset asiat tulee helposti delegoitua niille, jotka ne jo osaavat. Kuvaile omaa rooliasi ja vastuualueitasi projektissa.

 Oma vastuualueeni on viestintä, sekä satunnaisesti myös muut tehtävät. Meillä on myös kampanjapäällikkö, joka hoitaa tilaisuuksiin ja muihin juokseviin asioihin liittyvät tehtävät.


Elmo Eklund - Profiilikuva - Sosiaalisen median toimisto - NoBot 
Mikä sai sinut aloittamaan projektin?Minut sai lähtemään mukaan henkilökohtainen kiinnostus politiikkaa kohtaan, mutta ennen kaikkea halu kehittyä, ja oppia uutta. Teemme kampanjaa todella nuorella tiimillä ja pienellä budjetilla. Jos Matias pääsee läpi, löytyy minulle varmasti töitä seuraavissa vaaleissa.

Mikäli harjoittelu tai työ alati haastavassa ympäristössä kuulostaa sinun jutultasi, katso lisää työpaikoistamme.

Suvi Kinnunen

Author Suvi Kinnunen

Terävä kynä, terävä mieli. Olen nopeatempoisesta ympäristöstä ja ajattelusta syttyvä persoona, joka ei usko inspiraation odottamiseen.

More posts by Suvi Kinnunen