TET-harjoittelu sosiaalisen median toimistossa on virkistävä kokemus niin tettiläiselle, kuin sosiaalisen median toimiston työntekijöille. Katsaus nuoremman sukupolven ajatuksiin antaa ideoita työskentelyyn. Meillä oli viime viikon ajan toimistolla vieraileva tähti Kerttu Pakilan yläasteelta. Kerttu suoritti viikon TET-harjoittelujakson tutustuen meillä sosiaalisen median toimiston arkeen. Minkälaisia tehtäviä hän pääsi tekemään ja minkälainen tunnelma toimistolta jäi?

”Työviikko NoBotilla on lähestymässä loppuaan. Tällä hetkellä päällimmäinen fiilikseni on katumus. Miksi ihmeessä hain tänne vain viikoksi? Viisi päivää ovat kuluneet aivan liian nopeasti. Toisaalta, nämä päivät ovat olleet minulle tärkeitä, sillä olen oppinut todella paljon työelämästä.

Viikon ohjelma

Viikon aikana olen päässyt päivittämään NoBotin sosiaalista mediaa, keräämään tietoa sivustoihin ja olemaan mukana uusissa projekteissa. Sain tehdä sitä, missä olen hyvä eli piirtää, käyttää luovuuttani, kirjoittaa ja jopa ottaa rennosti. Huomasin työskentelyn olevan aivan erilaista, kun ympärillä on kivaa porukkaa ja saa tehdä asioita, joista tykkää.

Pääsin käytännössä tekemään työtehtäviä, joita muutkin NoBotin työntekijät tekevät. Käytän somea paljon päivittäin, joten omaksuin annetut työtehtävät hyvin, eikä aikaa kulunut täysin uusien asioiden opetteluun. Tämä on toinen kertani TET:issä mainostoimistolla ja jälleen kerran olen viihtynyt todella hyvin.

Rento tunnelma

NoBotista minulle on jäänyt hyvä kuva ja viikko some-toimistossa oli mieleenpainuva. Olen onnellinen, kun sain viettää viikon keskellä positiivista ilmapiiriä ja samalla nähdä, että työelämä on paljon muutakin, kuin mitä tähän asti olen kuvitellut.  NoBotia kuvailisin hyväksyväksi, yhtenäiseksi ja hyväntuuliseksi firmaksi. Tunnelma on rento ja asiat käydään avoimesti läpi, joten yhteisöön ei ole vaikea päästä mukaan.” 

”Erityisesti mieleeni jäi peli-ilta työkavereiden kanssa. Minut houkuteltiin mukaan keskiviikkoiltana ja illan peli Avalon nousi kyllä ehdottomasti suosikikseni. Toisena mieleenpainuvana asiana on mainittava vielä kerran ympäröivät ihmiset, jotka tekivät kokemuksestani huikean. 

Kyseinen ala voisi kiinnostaa minua tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä tähtäimessä on aivan eri jutut, kuten lääkis. Tämän viikon mittaisen kokemuksen perusteella opin erityisesti arvostamaan työympäristöä ja työyhteistyön tärkeyttä. Vaikka sosiaalisen median parista ei ura urkenisikaan, niin aion ehdottomasti jatkossakin osallistua yhteisiin peli-iltoihin!

Kerttu Laitinen

Marianne Sendenali

Author Marianne Sendenali

More posts by Marianne Sendenali