Are you ready for

our strategic track?

Asiakas & lähtötilanne.

Suomessa perustettu verkkovaatekauppa, jonka tuotteet ovat suunnattu nuorille aikuisille (20-30-vuotiaat). Vaatekaupasta saa sekä miehille että naisille suunnattuja vaatteita, jotka ovat tyyliltään katu-uskottavia hiphop-vaatteita. Hintaluokaltaan vaatteet ovat edullisia, toimitus on nopeaa ja hinta-laatu –suhteeltaan kehuttuja. Verkkokauppa on visuaalisesti tyylikäs ja toimii hyvin myös mobiilisti. Verkkokaupan asiakkaista 70% on naisia. Asiakkaalla on sosiaalisen median kanavista vain Facebook (18 000 tykkääjää), jonka tykkääjistä 90% on naisia.

Strategictrack kuvituskuva - Sosiaalisen median toimisto - NoBot
Strategictrack - kuvituskuva2 - Sosiaalisen median toimisto - NoBot

Asiakkaan ongelma.

Asiakkaan vaateverkkokaupan myynti on heikentynyt hiljalleen 3% kuukausitasolla. Asiakkaalla on sosiaalisen median kanavista vain Facebook (18 000 tykkääjää), mutta siitä on vastannut toimitusjohtaja jonka aika ei enää riitä. Asiakas on muutama kuukausi sitten aloittanut sähköpostirekisterin keräämisen, jossa on tällä hetkellä vajaa 5000 sähköpostiosoitetta. Sähköpostimarkkinointi on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi ja asiakas haluaa kasvattaa rekisteriä nopealla aikataululla.

Asiakas ei ole tähän mennessä käyttänyt Facebookin kohdennettuun mainontaan yhtään rahaa, vaan on aikaisemmin luottanut viraaliin sisältöön, kuten erilaisiin kilpailuihin. Verkkokauppa toimii tällä hetkellä Suomen markkinoilla, mutta tähtää kansainvälisille vesille lähitulevaisuudessa.

Haaste & tehtävä.

Suunnittele puolen vuoden mittainen strategia, kuinka asiakas pystyy konkreettisesti kasvattamaan verkkokaupan myyntiä askel askeleelta. Ota strategiassa huomioon erityisesti se, mitä toimenpiteitä asiakkaan tulisi tehdä Facebookissa ongelman ratkaistakseen.

Voit myös huomioida asioita, joita asiakkaan kannattaisi mielestäsi tulevan vuoden markkinoinnissaan ottaa huomioon.

Tuota keynote/powerpoint presentaatio suunnitelmastasi. 

Kun olet valmis, voit lähettää hakemuksen, CV:n ja tehtävän (pdf.) alla olevasta painikkeesta. We are waiting!

I'm ready!I'm ready!