Onko tavoitteenasi täydellinen Instagram-feed? Haluatko  löytää oman tyylisi, mutta et tiedä mistä aloittaa? Jos vastasit kyllä – tämä pikaopas on suunniteltu juuri sinulle!

Pienellä suunnitelmallisuudella ja laadukkaalla sisällöllä teet Instagram-feedistäsi selkeän ja inspiroivan.

Instagramin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana ja suuri harppaus on tapahtunut myös sisällöissä. Vielä muutamia vuosia sitten kuvia lisättiin suoraan kameran rullasta tai korkeintaan lisättiin Instagramin oma Ludvig -filtteri sen suurempia miettimättä. Nykypäivänä meno on huomattavasti siloitellumpaa ja ammattimaisempaa.

Hyvä uutinen on, ettei inspiroivan Instagram-feedin luomiseen tarvitse olla ammattivalokuvaaja tai photoshopin erikoisosaaja. Pienellä suunnitelmallisuudella ja laadukkaalla sisällöllä teet Instagram-feedistäsi selkeän ja inspiroivan.

Nappaa siis talteen seuraavat pikaoppaan vinkit!

 

1. Valitse teema

Instagram tilille on hyvä valita teema. Mieti, minkälaisia kuvia sinä tykkäät ottaa. Matkusteletko paljon, onko muoti tai sisustaminen lähellä sydäntäsi vai oletko kätevä keittiössä? Teemaksi sopii myös oikein hyvin erilaiset kuvaustyylit, filtterit sekä värikoordinointi.

Teemaa valittaessa kannattaa muistaa että aidot kuvat omasta elämästä kiinnostavat seuraajia.

Teemoja löytyy räväkimmistä aina pelkistetympiin. Löydät teemat googlaamalla VSCO Instagram themes.

2. Kiinnitä huomiota kuvien laatuun

Kotikutoisuus voi toimia Instagram Storiesissa, mutta Instagram-feediin kannattaa valikoida laadukkaita kuvia. Mikä sitten tekee kuvista laadukkaan? Vastaus on valaistus! Hyvä valaistus on laadukkaiden kuvien a ja o. Hyödynnä siis Suomen kesän pitkät päivät ja kuvaa luonnonvalossa niin paljon kuin mahdollista, välttäen kuitenkin suoraa auringonpaistetta.

PRO TIP: Puhdista kameran linssi AINA ennen kuvaamista!

3. Editoi

Yhtenäinen Instagram-feed viehättää, joten valitse korkeintaan muutama filtteri, joita käytät kuvien muokkaamisessa. Filttereiden valitsemiseen hyvä sovellus on esimerkiksi VSCO, josta löydät toinen toistaan ihanampia filttereitä.

Kirkkaat ja valoisat kuvat näyttävät hyvältä, joten lisää kuviin hieman kirkkautta ja kontrastia. Valon lisäämiseen ja kuvan muuhun hienosäätöön soveltuu hyvin esimerkiksi Lightroom.

Mikäli kuvien muokkaus ei ole sinun juttusi, voit myös ostaa valmiita presettejä erilaisista verkkokaupoista, joissa säädöt on tehty valmiiksi. Monet vaikuttajat myyvät myös omia tekemiään presettejä, joten mikäli pidät tietyn vaikuttajan tyylistä, kannattaa tsekata löytyykö häneltä omia presettejä.

Instagram-kuvia voit muokata helposti esimerkiksi Lightroomin tai VSCOn avulla.

4. Sijoittele

Erilaisten kuvakulmien hyödyntäminen pitää feedin mielenkiintoisena. Älä siis täytä Instagram-feediäsi selfieillä, vaan ota kuvia monipuolisesti hyödyntäen erilaisia kuvakulmia ja taustoja.

Lopuksi: Unohda täydellisyyden tavoittelu, pysy aitona ja päästä luovuutesi valloilleen!

NoBotin Instagramissa on juuri meneillään työntekijöiden takeover -viikot.

NoBotia voit seurata Instagramissa täältä. Meneillään on juuri työntekijöiden takeover -viikot. 😉

 

 

Suvi Kinnunen

Author Suvi Kinnunen

Terävä kynä, terävä mieli. Olen nopeatempoisesta ympäristöstä ja ajattelusta syttyvä persoona, joka ei usko inspiraation odottamiseen.

More posts by Suvi Kinnunen