Tällä viikolla aiheenamme on se, miten parantaa LinkedIn-profiilia. Microsoftille myyty yhteisöpalvelu LinkedIn kasvaa yli 120:llä rekisteröityneellä käyttäjällä joka minuutti. Maailmanlaajuisesti palvelulla on yli 433 miljoonaa käyttäjää. Olitpa sitten työnhakija, työntekijä tai opiskelija – tässä 10 tapaa kuinka parantaa LinkedIn-profiilia, ja joilla voit erottua eduksesi.

1. Kirjoita huomiota herättävä otsikko

Otsikkoon mahtuu 120 kirjainta joten käytä ne viisaasti, sillä ne ovat LinkedIn-profiilisi tärkeimmät kirjaimet. Kirjoita huomiota herättävä mutta totuudenmukainen otsikko itsestäsi. Näin parannat LinkedIn-profiilia ja lisäät sen katselukertoja!

2. Täydellinen profiilikuva

Pyri vaaleaan profiilikuvaan, jossa kasvosi ovat selkeästi esillä. Unohda selfiet, sekä pelkät naamakuvat profiilikuvassa. Muista myös hymyillä ja katsoa kameraan! Lisää myös kansikuva profiiliisi.

Oikeat kuvakoot löydät täältä.

*Protip: Mieti organisaatiollesi yhteisiä profiili- ja kansikuvia. Tällä tavoin yrityksen työntekijät ovat kätevästi tunnistettavissa!

3. Kirjoita ytimekäs esittelyteksti

Koska ihmiset ovat kiireisiä, tämä saattaa olla ainoa kohta jonka he lukevat. Esittelytekstin sisältö vaihtelee tavotteidesi myötä, mutta mieti ainakin seuraavia aiheita: omat työkokemukset, oma osaaminen, mikä motivoi sinua, harrastukset, minkälainen työkaveri olet ja miltä työskentelysi näyttää asiakkaan näkökulmasta?

*Protip: Hyödynnä esittelytekstissä multimediaa, sekä merkkejä: ◙ ❖ ■ ★ ► ▬

4. Tee yhteydenottaminen helpoksi

Tee yhteydenottaminen helpoksi ja kehota ihmisiä ottamaan sinuun yhteyttä. Yhteystietojen lisääminen esittelytekstin jatkoksi on hyvä paikka muistuttaa lukijaa ottamaan sinuun yhteyttä. Lisää profiiliisi Twitter-tunnuksesi.

*Protip: Lisää LinkedIn-profiiliisi linkki sähköpostin allekirjoitukseen.

5. Luo oma LinkedIn URL

Näin teet sen: 1. Paina profiilissasi ‘edit profile’ 2. Paina ‘edit’ profiilikuvan alapuolelta. On suositeltavaa luoda URL omalla nimelläsi: esim. http://linkedin.com/in/etunimisukunimi

*Protip: Jos nimelläsi on URL jo varattuna, koita lisätä ammattisi nimen perään.

6. Pyydä, sekä anna suosituksia

Suositukset auttavat LinkedIn-profiilia näyttämään huomattavasti ammattimaisemmalta, ja samalla annat lukijalle uuden näkökulman itsestäsi. Ihmiset suosittelevat toisiaan mielellään, älä siis jätä pyytämättä suosituksia. (Voit myös suositusta pyytäessäsi kertoa että suosittelet itse mielelläsi vastapalveluksena.)

7. Listaa tärkeimmät taitosi

LinkedIn tarjoaa mahdollisuuden esitellä 50 taitoa profiilissasi sekä saada kontaktisi suosittelemaan näitä taitoja. Mieti tärkeimpiä taitojasi, ja nosta ne päällimmäiseksi. (Ihmiset suosittelevat päälimmäisiä taitoja todennäköisemmin) Muista että rekrytoijat käyttävät taitoja työnhakijoiden rajaamiseen ja voivat myös hakea taitojen avulla osuvimpia persoonia.

*Protip: Käy ’tykkäilemässä’ kontaktiesi taidoista — tällöin he tulevat todennäköisemmin tekemään sinulle vastapalveluksen ja ’tykkäämään’ sinun taidoistasi. 

8. Pidä LinkedIn-profiilia ajan tasalla

Päivitä jokaisen työtehtävän kohdalle tekstiä vastuualueistasi. Hyvänä mittarina voidaan pitää noin 300 merkin mittaista tekstiä. Tarkista myös että olet linkannut työtehtäväsi työnantajan LinkedIn-profiiliin. (yrityksen logo ilmestyy työkokemuksen viereen)

*Protip: Älä tee profiilistasi liian raskasta luettavaa, kaikkea ei tarvitse kertoa. Pidä profiili tiiviinä ja informatiivisena.

9. Käytä hyväksesi multimediaa

Liitä LinkedIn-profiiliisi sinua edustavia dokumentteja, työnäytteitä, esityksiä. (Voit lisätä esim. kuvia, pdf-tiedostoja, Slideshare-esityksiä.)

10. Ole aktiivinen

Linkedin-profiilin katselukerrat eivät ilmesty tyhjästä. Muista olla aktiivinen ja tykkäillä, kommentoida ja jakaa muiden ihmisten päivityksiä. Tuo esille asiantuntemustasi ja ota kantaa. Kokeile liittyä useaan ryhmään, joissa keskustellaan sinua kiinnostavista aiheista.

*Protip: Julkaise blogitekstisi myös LinkedIn Pulsessa oman blogisi lisäksi. 

Toivottavasti nämä vinkit auttoivat sinua parantamaan LinkedIn-profiilia ja sait uusia ideoita sen kehittämiseen.

Teemu Puuska

Author Teemu Puuska

Brace yourselves winter is coming..

More posts by Teemu Puuska